Tekniset kysymykset

Miksei Habbo mahdu tietokoneeni näytölle?

Näyttösi resoluution on ilmeisesti liian alhainen (800x600). Nosta resoluutiota Ohjauspaneelista niin, että se on ainakin 1024x768.

Muista aina avata Habbon hotellinäkymä koko ruudun kokoiseksi niin saat parhaimman Habboilukokemuksen.

Habbo ei aukea, mitä tehdä?

Useimmat Habbon yhteydessä ilmenevät tekniset ongelmat liittyvät joko Flash Playerin vikaan tai koneen palomuurin asetuksiin.

1. - Kokeile poistaa ohjauspaneelista nykyinen Flash Player ja asenna se uudestaan.

http://www.habbo.fi/groups/41081/idhttp://www.habbo.fi/groups/41081/id (ohje Firefoxille)
http://www.habbo.fi/groups/41080/idhttp://www.habbo.fi/groups/41080/id (ohje Internet Explorerille)

2. - Jos Flash Playerin päivitys ei auta, niin pyydä koneen omistajaa tarkistamaan palomuurin asetukset. Usein ainakin palomuurin lapsilukko voi aiheuttaa ongelmia.

3. - Ajoittain on myös hyvä kokeilla tyhjentää koneesi välimuistin. Ohjeet välimuistin tyhjentämiseen löydät täältä.

Miten tyhjennän koneen välimuistin?

Välimuistin tyhjentämisellä varmistat, etteivät samaa tietokonetta myöhemmin käyttävät henkilöt pääse näkemään henkilökohtaisia tietojasi. Välimuistin lisäksi sivuhistorian tyhjentäminen on tärkeää, kun käytät tietokonetta, jolla on muitakin käyttäjiä (kirjastot, oppilaitokset, nettikahvilat jne).

Välimuistin tyhjennys Internet Explorer -selaimella

IE8.X

*Valitse Työkalut/Tools -valikko
*Valitse Poista selaushistoria.../Delete Browsing History...
*Valitse Väliaikaiset Internet-tiedostot/Temporary Internet files. Jos haluat tyhjentää sivuhistorian, valitse myös Sivuhistoria/History.
*Valitse Poista/Delete

IE7.X

* Valitse Työkalut-valikosta Poista selaushistoria
* Poista vähintään Väliaikaiset Internet-tiedostot ja Sivuhistoria (Temporary Internet files ja History)

Välimuistin tyhjennys Firefox (Mozilla) -selaimella

3.0.X

*Avaa Työkalut/Tools-valikko, valitse Poista yksityisyystietoja/Clear private data
*Valitse Väliaikatiedostot/Cache. Jos haluat tyhjentää sivuhistorian, valitse myös Sivuhistoria/Browsing history
*Valitse Poista valitut tiedot/Clear Private Data Now

3.5 ja 3.6

*Avaa Työkalut/Tools-valikko, valitse Poista historiatietoja.../Clear recent history...
*Avaa Yksityiskohdat/Details -kohta
*Valitse Väliaikaistiedostot/Cache. Jos haluat tyhjentää sivuhistorian, valitse myös Sivu- ja lataushistoria/Browsing and download history.
*Valitse kohdasta Poistettava aika/Time range to clear vaihtoehto Kaikki/Everything
*Valitse Poista tiedot/Clear Now

Välimuistin tyhjennys Opera -selaimella

Opera 10

* Avaa Työkalut/Tools-valikko
* Valitse Poista henkilökohtaiset tiedot / Delete private data
* Lisäasetukset/Detailed options -kohdasta valitse Tyhjennä koko välimuisti/Clear entire cache. Jos haluat tyhjentää sivuhistorian, valitse myös Tyhjennä käytettyjen sivujen historia.
* Valitse Poista/Delete

Välimuistin tyhjennys Apple Safari -selaimella

Apple Mac OS X -käyttöjärjestelmä

*Avaa Safari-valikko selaimen toimintovalikosta
*Valitse Tyhjennä välimuisti
*Valitse Tyhjennä.

Microsoft Windows-käyttöjärjestelmä

*Avaa Muokkaa-valikko selaimen toimintovalikosta
*Valitse Tyhjennä välimuisti
*Valitse Tyhjennä.

Välimuistin tyhjennys Google Chrome-selaimella

Google Chrome 4

*Avaa Muokkaa ja hallinnoi Google Chromea
*Valitse Historia
*Valitse Poista päivän selaustiedot
*Valitse Ok

MUISTA ETTÄ SINULLA PITÄÄ OLLA KONEEN OMISTAJAN LUPA SELAIMEN VÄLIMUISTIN TYHJENTÄMISEEN!