Wired-tavarasarja

Mitä Wired-tavarat ovat?

Wired-tavarat mahdollistavat tavaroiden käytön aivan uusilla tavoilla. Pelkällä napinpainalluksella voit availla portteja, sytyttää valoja tai aivan mitä tahansa muuta keksitkin. Opettele käyttämään laukaisimia, toimintoja ja ehtoja.

Kuinka Wired-tavarat toimivat?

Huoneen virittely onnistuu kolmen erilaisen Wired-tavaratyypin avulla. Wired-tavarat toimivat, kun pinoat ne päällekkäin keskenään.

1. Laukaisimet: Mitä sinun täytyy tehdä, jotta tapahtuma aktivoituu.

2. Tapahtumat: Mitä tapahtuu, kun käyttäjä aktivoi laukaisimen?

3. Ehdot (valinnainen): Tietyt ehdot täytyy olla voimassa ennen kuin laukaisimen voi aktivoida.

Laukaisimet, tapahtumat ja olosuhteet ohjelmoidaan laittamalla ne huoneeseen ja kaksoisklikkaamalla laatikkoa. Tämän jälkeen voit valita, mihin huoneessa oleviin tavaroihin ohjelmoinnit vaikuttavat, mitä sanoja huoneessa täytyy sanoa jne. Yksittäin Wired-laatikot eivät tee mitään, mutta kun pinoat ne päällekkäin, niin ne toimivat yksi yhteen!

Jos esimerkiksi haluat avautuvan ja sulkeutuvan portin painelaatan avulla, niin sinun täytyy asettaa laukaisin painelaatalle, toiminto, joka avaa oven, ja pinota laukaisin- ja toimintolaatikko päällekkäin.

Mitä laukaisimet ovat?

Laukaisimilla voit määrittää, mitä pitää tapahtua, jotta tapahtuma aktivoituu. Esimerkiksi: väännä tätä vipua, kävele tälle laatalle, sano tämä sana, istu tähän tuoliin jne. Laukaisin pitää pinota toiminnon kanssa samaan pinoon, jotta se toimii.

Mitä toiminnot ovat?

Toiminto määrittää sen, mitä tapahtuu, kun laukaisin aktivoidaan. Esimerkiksi: televisio menee päälle, ovi aukeaa, lamppu siirtyy vasemmalle tai laukaisimen aktivoineelle hahmolle näkyy salainen viesti. Toiminto pitää pinota laukaisimen kanssa samaan pinoon, jotta se toimii.

Mitä ehdot ovat?

Ehdot määrittävät, mitä pitää tapahtua, ennen kuin laukaisimen voi aktivoida. Esimerkiksi: hahmon täytyy seisoa tietyssä kohtaa huoneessa tai tavara täytyy sijoittaa tietylle laatalle. Pinoa ehdot samaan pinoon laukaisimen ja toiminnon kanssa, jotta se toimii.

Mistä tiedän, mitä mistäkin Wired-tavarasta tapahtuu?

Klikkaamalla eri Wired-tavaroita Katalogissa näet tavaroiden tarkat kuvaukset: millaisia laukaisimia löytyy, mitä tapahtumia on mahdollista asettaa ja millaisia ehtoja voit määrittää. Voit myös testata eri tavaroiden toimintoja Wired-testilaboratorioissa.

Mitä kaikkea voin tehdä Wired-tavaroilla?

Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Voit joko rakennella yksinkertaisia juttuja, kuten salasanalla avautuvan portin, tervehdysviestin huoneeseen astuville hahmoille tai vivulla päälle ja pois menevän lampun.

Voit myös rakentaa monimutkaisia esteratoja, joita hallitaan painelaatoilla, kuten myös esimerkiksi ansoja ja muita kekseliäitä arvoituksia ystäviesi ratkottavaksi.

Omien pelien rakentaminen on nyt myös entistä antoisampaa. Miltä kuulostaisi ankkaralli tai oma versiosi Staffien Haltiat ja lohikäärmeet -pelistä? Salasanalla toimivalla teleportilla voit puolestaan varmistaa vaikkapa vain lähipiirisi pääsyn VIP-tiloihisi. Tässä oli vain muutama esimerkki mahdollisuuksistasi!

Wired-tavarani eivät toimi kuten pitäisi. Mikä vikana?

Tarkista, että olet varmasti pinonnut Wired-tavarasi päällekkäin, sillä muuten ne eivät toimi.  Voit ohjelmoida tavarasi kaksoisklikkaamalla laukaisin-, toiminto- tai ehtolaatikkoa huoneesi lattialla. Tarkista tavaroille määrittelemäsi asetukset ja mihin tavaroihin toiminnot kohdistuvat.

Ostamani vivut ja Wired-laatat eivät toimi. Missä mättää?

Vivut ja Wired-laatat, kuten muutkaan tavarat, eivät itsessään tee mitään. Voit ohjelmoida niihin erilaisia toimintoja, mutta tarvitset vähintään yhden laukaisimen ja yhden toiminnon saadaksesi haluamasi tapahtumat aikaiseksi.

Voiko Wired-tavaroita vaihtaa muiden käyttäjien kanssa?

Laukaisimia, toimintoja ja olosuhteita ei voi vaihtaa Vaihtomaatilla, mutta lisäominaisuudet ovat normaalisti vaihdettavia tavaroita.