Vinkit turvalliseen habboiluun

Älä kerro henkilötietojasi
Habbo on virtuaalihotelli, jossa voit olla anonyymisti, eli voit liikkua hotellissa ja keskustella muiden käyttäjien kanssa täysin tuntemattomana. Älä kerro koko nimeäsi, syntymäaikaasi, kotiosoitettasi, puhelinnumeroasi tai koulusi nimeä kenellekään Habbossa tapaamallesi henkilölle. Joku voi käyttää henkilötietojasi väärin. Älä lähetä valokuvaasi tai pankkitietojasi. Älä myöskään anna tai vaihda sähköpostiosoitettasi kenenkään toisen pyynnöstä.

Älä kerro salasanaasi
Älä edes parhaimmalle ystävällesi. Salasana on aina henkilökohtainen. Älä myöskään koskaan muuta salasanaasi joksikin toiseksi muiden pyynnöstä.

Hyvä salasana:
* on vaikea arvata - älä missään nimessä käytä nimeäsi salasanana!
* on vähintään kuusi merkkiä pitkä
* sisältää vähintään yhden ison kirjaimen, yhden pienen kirjaimen ja yhden numeron
* on VAIN ja AINOASTAAN sinun tiedossasi!

Unohda kamera.

Älä anna kuvaasi tai suostu videokeskusteluusi tuntemattomien kanssa. Kuvaasi voidaan käyttää vääriin tarkoituksiin, esimerkiksi kiusaamiseen, ja sitä voidaan muokata.

Älä tapaa oikeassa elämässä
Älä tapaa ketään pelkän Habbossa tutustumisen perusteella. Jos kuitenkin järjestät tapaamisen, tapaa Habbo-tuttavuutesi ensimmäisen kerran julkisessa paikassa, mieluiten vanhempasi tai huoltajasi kanssa - älä koskaan yksin.

Älä keskustele jos se tuntuu epämiellyttävältä
Älä jää keskustelemaan, jos joku sanoo tai kirjoittaa jotakin, joka huolestuttaa sinua tai saa olosi tuntumaan epämukavalta. Älä myöskään vastaa siivottomiin, vihjaileviin tai tunkeileviin kysymyksiin tai viesteihin. Voit myös aina hiljentää sopimattomia puhuvan henkilön tai poistua huoneesta.

Älä vaikene.
Kaikkia internet-sivuja valvoo aina joku. Älä arkaile pyytää apua tai ilmoittaa sääntörikkomuksista sivun moderaattoreille tai ylläpidolle. Habbossa voit hätätilanteessa ilmoittaa asiasta moderaatiotiimillemme.

Älä luota toisiin käyttäjiin
Älä ole liian luottavainen: 12-vuotiaana poikana esiintyvä henkilö voi todellisuudessa olla aikuinen tai päinvastoin. Älä itse teeskentele olevasi joku muu kuin olet. Oman turvallisuutesi vuoksi käytä aina nimimerkkiä. Älä luota muiden kävijöiden tarjouksiin tai lupauksiin, jotka vaikuttavat liian hyviltä ollakseen totta. Ne eivät todennäköisesti ole totta.

Älä asenna koneellesi tuntemattomia ohjelmia
Älä asenna koneellesi mitään sinulle sähköpostissa tai muulla vastaavalla tavalla lähetettyjä tiedostoja, jollet ole varma niiden sisällöstä. Toiselta saatu ohjelma ei välttämättä sisälläkään sitä, mitä lähettäjä on luvannut. Saatat saada koneellesi viruksen, jonka avulla ohjelman sinulle lähettänyt henkilö onnistuu saamaan tietoonsa salasanasi ja pystyy siten varastamaan hahmosi.

Varo huijareita!
Törkeimmät huijarit utelevat varovasti ensin oikeaa nimeäsi, sitten syntymäaikaasi. Valitettavasti olemme törmänneet muutamaan rikolliseen, jotka ovat onnistuneet varastamaan koko sähköpostisi! He voivat soittaa sähköpostintarjoajan asiakaspalveluun ja valehdella olevansa sinä - onhan heillä nyt nimesi ( jonka avulla saavat tietää myös osoitteesi) ja syntymäaikasi.

Minkään asiakaspalvelun ei pitäisi antaa ilman henkilötunnuksen loppuosaa uutta salasanaa, mutta valitettavasti näin on päässyt myös käymään muutaman kerran. Älä siis kerro oikeata nimeäsi äläkä syntymäaikaasi kenellekään!
Habbossa voi hahmon salasanan ja sähköpostiosoitteen vaihtaa vain, jos tietää hahmon tiedoissa olevan syntymäajan. Siksi ei koskaan pidä kertoa kenellekään mitään henkilötietoja itsestään.
Kun jollakin on tiedossaan syntymäaikasi ja hän saa huijattua sinut muuttamaan sähköpostiosoitteesi muuksi, hän voi varastaa hahmosi. Älä siten koskaan myöskään vaihda sähköpostiosoitettasi toisen pyynnöstä muuksi.

Pidä hauskaa Habbossa - turvallisesti!

Ole turvassa! - Näiden viiden neuvon avulla se on helppoa:

1. Älä suostu webkamera-keskusteluun tai anna kuviasi. Älä ainakaan suostu mihinkään, mitä et haluaisi perheesi tai ystäviesi näkevän. Et pysty hallitsemaan, mitä toiset voivat tehdä kuvillasi. Älä suostu webkamera-keskusteluun. Jos joku painostaa sinua, hiljennä heidät ja ilmoita aikuiselle. Lainrikkoja on se, joka hyväksikäyttää, ei hän, joka joutuu hyväksikäytetyksi. Poliisi puuttuu nopeasti tapauksiin. Jos joudut tälläiseen tilanteeseen, et ole yksin. Kerro aikuiselle.
    2. Jos joku uhkailee sinua, estä käyttäjää puhumasta sinulle, ja kerro aikuiselle asiasta.
    3. Koskaan ei ole liian myöhäistä pyytää apua. Voit ilmoittaa asiasta Poliisille tai esimerkiksi soittaa Kriisipuhelimeen: 01019 5202.
    4. Muista! Se ei ole sinun syytäsi. Vaikka ehkä lähetitkin kuvasi väärälle henkilölle, on syy hänen, ei sinun. Heitä tullaan syyttämään, ei sinua.
    5. Lainrikkoja on hän, joka hyväksikäyttää, ei hän, joka joutuu hyväksikäytetyksi. Poliisi puuttuu nopeasti tapauksiin. Jos joudut tälläiseen tilanteeseen, et ole yksin. Kerro aikuiselle, älä turhaan häpeä.