Mikä ihmeen retro?

1. Mikä on retro-sivusto?
Retrot ovat laittomia kopioita Habbo Hotellista. Verkosta löytyy monia eri retroversioita. Osa sivustoista toimii harrastaja- tai fanipohjalta, mutta osa sivustoista on laittomia yrityksiä, joiden tarkoitus on tienata rahaa mainonnalla.

2. Miten retrot toimivat
Retro-sivustot toimivat käyttämällä pelipalvelinemulaattoreita. Näiden emulaattoreiden kehittämiseen keskittyneet ihmiset saavat elantonsa myymällä näitä emulaattoreita. Emulaattori ohittaa laittomasti Habbon salauksen ja varastaa materiaalit sekä koodin Habbon sivuilta.

3. Mitä haittaa retroista on?
Monet näistä sivustoista voivat olla Habbon käyttäjälle vaarallisia, sillä sivustolta saattaa saada haittaohjelmia tai viruksia omalle koneelle. Osa sivustoista pyrkii myös hankkimaan käyttäjien Habbo-tunnuksia sekä salasanoja.

4. Ovatko retrot laittomia?
Retrot ovat laittomia, niissä rikotaan tekijänoikeuksia käyttämällä Sulakkeen nimiin rekisteröityjä tuotenimiä, koodeja yms, joiden avulla sivustoista saadaan lähes identtisiä aidon Habbon kanssa. Tekijänoikeuksien rikkominen on laissa rangaistava teko, josta voi saada sakkoja tai vankeustuomion.

5. Miksi ette tee mitään sulkeaksenne retroja?
Kyllä teemme, paljonkin. Emme voi paljastaa kaikkea, mutta asianajajamme tekevät kovasti töitä ja oikeustoimet ovat jo käynnistyneet monien retrojen kohdalla.

6. Mitä teen, jos tiedän retrosta?
Jos löydät retron verkosta, ole hyvä ja ilmoita siitä meille.

Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö
Palvelun toteuttaa Zendesk