Mitä wired-tavarat ovat?

Mitä Wired-tavarat ovat?

Wired-tavarat mahdollistavat tavaroiden käytön aivan uusilla tavoilla. Pelkällä napinpainalluksella voit availla portteja, sytyttää valoja tai mitä tahansa muuta keksitkin. Opettele käyttämään laukaisimia, efektejä ja ehtoja.

 

 

Kuinka wired-tavarat toimivat?

Huoneen virittely onnistuu kolmen erilaisen wired-tavaratyypin avulla:

  • Laukaisimet: Mitä täytyy tehdä, jotta efekti aktivoituu.
  • Efektit: Mitä tapahtuu, kun laukaisin aktivoidaan.
  • Ehdot (valinnainen): Tietyt ehdot, joiden täytyy tapahtua, ennen kuin laukaisin aktivoituu.

Wiredit ohjelmoidaan laittamalla ne huoneeseen ja kaksoisklikkaamalla niitä. Riippuen siitä, mitä laukaisinta, efektiä tai ehtoa ohjelmoit, voit valita, mihin huoneessa oleviin tavaroihin ohjelmoinnit kohdistuvat, mitkä sanat ohjaavat laukaisimia, mihin suuntaan tavarat tulevat liikkumaan yms. Laukaisimia, efektejä ja ehtoja voidaan käyttää minkä tahansa tavaroiden kanssa.

Jotta wired-tavarat toimisivat, sinun tulee aina pinota laukaisimet, efektit ja (halutessasi) ehdot yhteen pinoon. Näin ne toimivat ryhmänä.

Jos esimerkiksi haluat oven, joka aukeaa painelaattaa painaessa, täytyy sinun asettaa laukaisin painelaatalle, sekä efekti, joka avaa oven ja pinota sitten laukaisin- ja efekti-wiredit päällekkäin.

 

Mitä laukaisimet ovat?

Laukaisimilla voit määrittää, mitä pitää tapahtua, jotta efekti aktivoituu. Esimerkiksi: väännä tätä vipua, kävele tälle laatalle, sano tämä sana, istu tähän tuoliin jne. Laukaisin pitää pinota efektin kanssa samaan pinoon, jotta se toimii.

 

Mitä efektit ovat?

Efekti määrittää sen, mitä tapahtuu, kun laukaisin aktivoidaan. Esimerkiksi: televisio menee päälle, ovi aukeaa, lamppu siirtyy vasemmalle tai laukaisimen aktivoineelle hahmolle näkyy salainen viesti. Efekti pitää pinota laukaisimen kanssa samaan pinoon, jotta se toimii.

 

Mitä ehdot ovat?

Ehdot määrittävät, mitä pitää tapahtua, ennen kuin laukaisin aktivoituu. Esimerkiksi: hahmon täytyy seisoa tietyssä kohtaa huoneessa tai tavara täytyy sijoittaa tietylle laatalle. Pinoa ehdot samaan pinoon laukaisimen ja efektin kanssa, jotta se toimii.

 

Mistä tiedän, mitä mistäkin wired-tavarasta tapahtuu?

Klikkaamalla eri wired-tavaroita Kaupassa, näet tavaroiden tarkat kuvaukset: millaisia laukaisimia löytyy, mitä tapahtumia on mahdollista asettaa ja millaisia ehtoja voit määrittää.

 

 

Mitä kaikkea voin tehdä wired-tavaroilla?

Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat! Voit joko rakennella yksinkertaisia juttuja, kuten salasanalla avautuvan portin, tervehdysviestin huoneeseen astuville hahmoille tai vivulla päälle ja pois päältä menevän lampun.

Voit myös rakentaa monimutkaisia esteratoja, joita hallitaan painelaatoilla, sekä esimerkiksi ansoja ja muita kekseliäitä arvoituksia ystäviesi ratkottavaksi. Omien pelien rakentaminen on myös entistä antoisampaa wiredien avulla. Salasanalla toimivalla teleportilla voit puolestaan varmistaa vaikkapa vain lähipiirisi pääsyn VIP-tiloihisi. Tässä oli vain muutama esimerkki mahdollisuuksistasi!

 

Wired-tavarani eivät toimi kuten pitäisi. Mikä niissä on vikana?

Tarkista, että olet varmasti pinonnut wired-tavarasi päällekkäin, sillä muuten ne eivät toimi.  Voit ohjelmoida tavarasi kaksoisklikkaamalla laukaisin-, efekti- tai ehtotavaraa. Tarkista tavaroille määrittelemäsi asetukset ja mihin tavaroihin toiminnot kohdistuvat.

 

Minulla olevat vivut ja laatat eivät toimi. Mikä niissä on vikana?

Vivut ja laatat, kuten muutkaan tavarat, eivät itsessään tee mitään. Voit ohjelmoida niihin erilaisia toimintoja, mutta tarvitset vähintään yhden laukaisimen ja yhden efektin saadaksesi haluamasi tapahtumat aikaiseksi.

 

Voiko wired-tavaroita vaihtaa?

Laukaisimia, efektejä ja ehtoja ei voi vaihtaa eikä kierrättää, mutta niiden lisäominaisuudet ovat vaihdettavia tavaroita.

Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö
Palvelun toteuttaa Zendesk