Kaikki turvallisuudesta

Pidä hauskaa Habbossa - turvallisesti! Näiden viiden neuvon avulla se on helppoa:

Paras tapa pysyä turvassa on olla jakamatta sosiaalisessa mediassa tai internetissä mitään, jota et haluaisi perheesi ja ystäviesi näkevän.

 

Jos kuitenkin olet jo jakanut jotain, mitä kadut, koskaan ei ole liian myöhäistä hakea apua. Kaikki me teemme joskus virheitä. Vaikka jakoon pääsisikin jotain henkilökohtaista sinusta ja sinua hävettäisi, muista, ettei se ole maailmanloppu. 

 

 

1. Älä anna kenenkään painostaa sinua tekemään tai jakamaan mitään, mitä et halua. Jos joku painostaa sinua pistämään web-kameran päälle, estä heidät ja ilmoita asiasta poliisille. Lisätietoa turvallisesta Habboilusta löydät täältä

 

2. Jos joku uhkailee sinua netissä, kerro luottamallesi aikuiselle asiasta mahdollisimman pian. Jos mahdollista, mene pois laitteeltasi heti häirköinnin tapahduttua ja kerro asiasta.

 

3. Koskaan ei ole liian myöhäistä pyytää apua. Olisipa tapauksesi mennyt kuinka pitkälle hyvänsä, on aina olemassa ihmisiä, jotka voivat auttaa sinua. Voit ilmoittaa asiasta poliisille tai soittaa Kriisipuhelimeen: 09 2525 0111. Lisätietoa turvallisesta Habboilusta löydät täältä

 

4. Muista - se ei ole sinun syytäsi. Vaikka ehkä lähetitkin kuvasi väärälle henkilölle, on syy hänen, ei sinun. Heitä tullaan syyttämään, ei sinua.

 

5. Hyväksikäyttäjä on rikkonut lakia. Se, että pyytää nuorta ihmistä internetissä ottamaan vaatteet pois tai tekemään jotain seksuaalista on vakava rikos. Poliisi tulee löytämään ja pidättämään hyväksikäyttäjän.

Muista, ettet ole yksin. Jos sinua hävettää tai pelottaa kertoa asiasta luottamallesi aikuiselle, voit soittaa Kriisipuhelimeen: 09 2525 0111. Lisätietoa turvallisesta Habboilusta löydät täältä

 

 

Pidä henkilökohtaiset tietosi turvassa. Pidä etu- ja sukunimesi omana tietonasi, kuten myös sähköpostiosoitteet, kotiosoitteet, valokuvat ja koulusi tiedot. Tällä tavoin pidät huolta siitä, ettei kukaan huijaa, varasta tai häiritse sinua tai pistä sinua vaaraan.

 

Pidä kaverisi pikselisinä. Älä tapaa ketään pelkän netissä tutustumisen perusteella. Jos joku ehdottaa sinulle tapaamista, vastaa heille yksinkertaisesti "ei kiitos" ja kerro asiasta vanhemmillesi tai luottamallesi aikuiselle.

 

Älä vaikene. Jos joku tekee olosi epämukavaksi tai pelottelee sinua Habbossa, älä arkaile pyytää apua tai ilmoittaa sääntörikkomuksista sivun moderaattoreille tai ylläpidolle. Voit ilmoittaa käyttäjän heidän profiilisivultaan.

 

Unohda kamera. Kun annat kuvasi jollekin, menetät kontrollin siihen. Et tule koskaan saamaan sitä takaisin tai pysty poistamaan sitä. Kuka vain voi muokata sitä ja käyttää sitä kiusaamistarkoituksiin. Mieti siis tarkasti, ennen kuin pistät kuvasi nettiin.

 

Surffaile fiksusti. Nettisivut, jotka tarjoavat ilmaisia kamoja tai koleja tai esittävät Habbon uutta versiota tai haluavat rekrytoida sinut Habboon, ovat huijauksia. Niiden tarkoitus on huijata ja ryöstää sinut. Älä siis ikinä kirjoita henkilökohtaisia tietojasi vastaavanlaisille sivustoille, äläkä lataa mitään tiedostoja niiltä. Saatat saada tietokoneellesi vahingossa viruksen tai näppäilytallentimen.

 

Mitä minun tulee tehdä, jos minua huijattiin?

Mene Habbon Help Tooliin ja lähetä ilmoitus asiasta sitä kautta. Anna meille mahdollisimman tarkat tiedot tapahtuneesta, jotta pystymme auttamaan sinua.

 

 

Mitä minun tulee tehdä, jos joku pyytää salasanaani?

Jos joku pyytää salasanaasi, lähetä 'avunpyyntö' ja lähde huoneesta.

 

 

Mitä minun tulee tehdä, jos epäilen jonkun tietävän salasanani?

Vaihda salasanasi välittömästi. Voit tehdä sen avaamalla tunnistautumisasetukset pelinsisäisien asetusten valikosta.

 

HUOM.: ÄLÄ KOSKAAN vaihda salanaasi joksikin, miksi toinen käyttäjä on sinua pyytänyt. He voivat varastaa Habbo-tilisi ja kaikki sen kamat. Jos joku kysyy sinulta salasanaasi tai pyytää sinua vaihtamaan sen, lähetä 'avunpyyntö' tai 'sivuuta' heidät.

 

 

Jos kirjoitan salasanani, näkyykö se tähtimerkkeinä *****?

Ei! Viestiin tulee näkyville juuri se, mitä kirjoitit, joten kaikki tulevat näkemään salasanasi.

Jos joku kertoo sinulle, että salasanat näkyvät tähtimerkkeinä, sinun tulee lähettää 'avunpyyntö' ja lähteä huoneesta.

 

 

Millainen on hyvä salasana?

Vahva salasana sisältää numeroita, sekä isoja ja pieniä kirjaimia. Älä ikinä käytä salasanassa nimeäsi, syntymäpäivääsi tai Habbo-nimeäsi!

 

 

Mitä minun tulee tehdä, jos joku kysyy henkilötietojani?

Jos joku kysyy henkilötietojasi, sinun tulee lähettää 'avunpyyntö' ja lähteä huoneesta. On erittäin vaarallista jakaa omia tietojasi, kuten kotiosoitettasi, koulusi tietoja, puhelinnumeroasi tms.

 

Käy myös turvallisuussivullamme tsekkaamassa lisää tietoa turvallisesta surffailusta.

 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö
Palvelun toteuttaa Zendesk