Habbon Fanisivustokäytäntö

Sulake Oy:n työntekijät (tässä asiakirjassa ”Habbo”, ”me”, tai ”meidän”) ovat erittäin kiitollisia kaikesta siitä kiinnostuksesta, jota fanimme osoittavat Habboa kohtaan. On hienoa, että fanit luovat  immateriaaliomaisuuteemme perustuvia verkkosivustoja. Käytämme kuitenkin paljon aikaa, energiaa ja resursseja käyttöympäristömme ja immateriaaliomaisuutemme (”Habbo-IP”) luomiseen ja siksi haluamme suojata niitä. Loimme tämän Fanisivustokäytännön kommunikoidaksemme, miten tekijänoikeuksiamme, kuviamme, hahmojamme, tavaramerkkejämme ja muuta immateriaaliomaisuuttamme (tässä asiakirjassa ”Habbo-materiaalit”) voidaan käyttää. Käytäntö koskee fanien luomia henkilökohtaisia ja ei-kaupallisia verkkosivustoja, joihin yleisöllä on vapaa pääsy ja jotka perustuvat Habbon brändin edistämiseen (tässä asiakirjassa ”Fanisivustot”).

 

Lue tämä Käytäntö huolellisesti varmistaaksesi, että tunnet Habbo-IP:n ja Fanisivustoihin liittyvät lailliset oikeutesi ja velvollisuutesi.

 

Luomalla Fanisivuston ilmaiset peruuttamattomasti hyväksyneesi tämän Käytännön.

 

Osio 1 – Yleiset Käyttöehtomme

1.1        Habbo haluaa suojata Habbo-IP:tä haitallisilta oikeudenloukkauksilta. Näiden käyttöehtojen nojalla Habbo kuitenkin myöntää kaikille Fanisivustoilleen peruutettavissa olevan luvan luoda Habbo-IP:n perustuvia Fanisivustoja. Kaikkien Fanisivustojen tulee olla asiallisia (Habbon harkinnan mukaisesti) eikä niillä saa olla kaupallisia (rahallisia) tarkoitusperiä. Habbolla on oman harkintansa mukaan minä ajankohtana tahansa oikeus lopettaa tai peruuttaa käyttäjän oikeus luoda ja ylläpitää Fanisivustoja, syystä riippumatta.

 

1.2 Habbo-IP:tä voidaan käyttää Facebookin ja Twitterin sekä muiden samankaltaisten yhteisöpalveluiden henkilökohtaisilla sivuilla. Näitä käyttöehtoja sekä kyseisten palveluiden käytäntöjä ja käyttöehtoja tulee kuitenkin aina noudattaa. Habbo ei ota mitään vastuuta käyttäjien toiminnasta sellaisissa palveluissa.

 

1.3 Habbon myöntämä lupa luoda Fanisivustoja ei millään tavoin muuta tai vähennä Habbon omistajuutta kaikkiin sen oikeuksiin, sen nimeen tai Habbo-IP:hen. Oikeus luoda Fanisivustoja rajoittuu osiossa 1.1 kuvattuun lupaan.

 

1.4 On kiellettyä esittää, että Habbo kannattaa tai on hyväksynyt Fanisivuston tai mitään sen sisältämistä tiedoista.

 

1.5 Fanisivustolla ei saa olla linkkejä verkkosivustoille, jotka mainostavat tai hyödyntävät Habbo-sivustoihin kohdistuvia huijauksia tai luvatonta käyttöä. Retro- ja petossivustojen linkit ovat niin ikään kiellettyjä.

 

1.6 Habbon näissä käyttöehdoissa myöntämät oikeudet eivät ulotu Habbon tuotteiden tai tuotekokonaisuuden yleisen ulkomuodon sisältämän mallisuojan jäljentämiseen tai käyttöön. Fanisivuston kävijöitä ei tule johdattaa uskomaan, että Fanisivusto on virallinen Habbo-tuote tai että Habbo virallisesti tukee Fanisivuston materiaalia.

 

1.7 Toimialuenimen ei tule jäljitellä Habbon tavaramerkkejä, patentoituja toimialuenimiä tai Habbon tuotteiden toimialuenimiä. Hyvin samankaltaisen toimialuenimen käyttö johtaa toimenpiteisiin. Olemme varmoja, etteivät käyttäjämme toivo meidän joutuvan aloittamaan näitä toimenpiteitä.

 

1.8 Habbon immateriaaliomaisuutta ei saa käyttää tavalla, jonka Habbo kokee Habboa loukkaavaksi.

 

1.9 Kaiken Fanisivuston sisällön tulee olla Habbo Way -sääntöjen mukaista. Sisällön ei tule olla sopimatonta.

 

1.10 Osallistumalla annat Habbolle täydet oikeudet kaiken fanisivustoille tuottamasi materiaalin maailmanlaajuiseen maksuttomaan ja vapaaseen käyttöön,
joko sellaisenaan tai osina. Habbolla on oikeus käyttää materiaalia omassa markkinoinnissaan sekä kaikissa medioissa.

 

1.11 Habbossa ei saa julkaista Fanisivustoja koskevia roskaviestejä, vaikka Fanisivusto olisi hyvin kattava.

 

1.12 Fanisivustot voivat käyttää tapahtumiensa mainostamiseen Twitterin ja Instagramin lisäksi muita sosiaalisen median kanavoja, kunhan kyseessä on Habboon liittyvä tili, joka ei jaa minkäänlaisia henkilökohtaisia tietoja heistä tai muista Habboista. Sosiaalisen median tilejä, jotka paljastavat henkilön oikean henkilöllisyyden tai henkilökohtaisia tietoja hänestä tai muista Habboista, ei saa käyttää fanisivujen toimintaa järjestettäessä.

Emme suosittele yksityisten foorumien tai epävirallisten Discord-palvelimien käyttöä, vaikka se onkin sallittua. Habbon NFT-projektilla on virallinen Discord, jota moderoidaan ja johon Habboja kannustetaan liittymään, jos he haluavat keskustella NFT:istä ja niiden vaikutuksesta Habboon. Muistathan, että aivan kuten muillakin Habbon foorumeilla, jos saamme ilmoituksen Habbon sääntöjen rikkomisesta, fanisivusto on vaarassa menettää virallisen asemansa.

 

1.13 Rekisteröidyt Fanisivustot voivat käyttää virallista Habbo-fanisivustologoa sivustollaan. Logon yhteydessä tulee olla linkki Habbon sivustolle.

 

1.14 Sosiaalisen median, joka paljastaa käyttäjän henkilöllisyyden tai henkilökohtaisia tietoja heistä tai muista Habboista, käyttö ei ole sallittua fanisivutapahtumien järjestämiseen.

 

1.15 Fanisivujen edustajat ovat vastuussa käyttäytymisestään Habbon ulkopuolella, esim. sosiaalisessa mediassa, kuten Twitter tai Instagram. Tähän emme lue mukaan ainoastaan Habbo- tai Habbo-fanisivutarkoituksiin luotuja tilejä, vaan myös henkilökohtaiset SOME-tilit. Jos havaitsemme toksista tai epäsoveliasta käytöstä millään tilillä, joka voidaan jäljittää fanisivun jäseneen, voi olla, että poistamme fanisivun virallisen aseman.

 

1.16 Fanisivut, jotka järjestävät tapahtumia joiden palkintoina on lahjakortteja tai -sertifikaatteja tai kuponkeja, ovat täysin vastuussa kyseisten palkintojen jakamisesta.

 

Osio 2 - Erityisehdot

2.1 Habbo-fanisivustolla voi käyttää virtuaalisia valuuttoja, kuten rahakkeita, kolikoita, pisteitä, avaimia, merkkejä tai muita itsellesi tehtyä valuuttaa, mutta vain jos ne voidaan saada voittamalla / keräämällä / saavuttamaan tilanteita. Sinulla ei ole oikeutta pyytää oikeaa rahaa vaihtamalla tai itsetehtyä valuuttaa vastaan.

 

2.2 Habbo-fanisivustolla tai -blogilla on Habboa käsittelevä, jota luo ja ylläpitää Habbon käyttäjä. Sivun tavoitteena on tiedottaa ja viihdyttää muita Habbo-käyttäjiä (Habbo-faneja). Habbo-fanisivun tarkoitus ei ole saavuttaa voittoa, eikä sen vuoksi voi kysyä kävijöiltään oikeaa rahaa rahaa tai tarjota maksutapoja fani-sivullaan.

 

2.3 Kuten aiemmin mainittiin, Habbo fanisivustolla ei voi olla motiivi voittoon, mutta bannereita, joiden sisältö ei loukkaa Habbowayta ja joilla ei ole kielteisiä vaikutuksia fanisivuston yleiseen ulkoasuun, voidaan pitää.

 

2.4 Habbon ja Habbon fanisivujen turvallinen käyttö on yksi tärkeimmistä prioriteeteistamme. Siksi kaikkien fanisivustojen, jotka tarjoavat mahdollisuuden rekisteröityä, tulee aina lähettää turvallisuusvaroituksen rekisteröintiprosessin aikana. Varoituksen tulee kertoa mahdollisille rekisteröijille olla käytämättä samaa salasanaa, jota he käyttävät Habbossa - esimerkiksi varoituskentän tai ponnahdusikkunan avulla. Jos sosiaalisenmedian-tiliä tarvitaan fanisivulle rekisteröityessä, heidän tulee suositella vain virtuaalisia sosiaalisenmedian-tilejä, joita ei voi yhdistää oikeaan identiteettiin.

2.5 Fanisivuston omistaja pyrkii aina olemaan 100%:n varma siitä, että fanisivu on turvallinen paikka käyttäjille. Siksi suosittelemme olla käyttämättä yksityisiä foorumeja. Tämä ominaisuus on sallittu fanisivustolla, mutta jos saamme raportteja siitä, että Habbo-sääntöjä on loukattu ko. foorumissa, saatat menettää statuksesi Habbon virallisena fanisivustona.

 

2.6 Habbosta pysyvän porttikiellon saaneet virallisen fanisivun jäsenet eivät voi jatkaa osallistumistaan siihen, sillä muuten koko fanisivu voi menettää virallisen asemansa. Jos Habbon henkilökunta tutkii fanisivun jäsentä Habbon sääntöjen rikkomisesta, voimme pyytää fanisivua poistamaan henkilön tiimistä, kunnes asia on ratkaistu. (Sääntöä sovelletaan 26. huhtikuuta 2022 alkaen, eikä se ole takautuva.)

 

2.7 Fanisivun jäsenten välisen yhteistyön on oltava vapaaehtoista, ja kaikella meille toimitetulla sisällöllä on oltava sisällöntuottajan ennakkohyväksyntä.

 

Osio 3 – Fanisivustosi rekisteröiminen viralliseksi Fanisivustoksi

3.1 Kuka tahansa voi luoda Fanisivuston näitä käyttöehtoja noudattaen. Fanisivuston luominen ei tee sivustosta virallista. Virallisen Fanisivuston hakemusprosessi kuvataan alla.

 

3.2 Sulake pidättää oikeuden vastaanottaa uusia Virallinen Fanisivusto -hakemuksia tarpeen mukaan, ilman etukäteen määritettyä aikataulua. Jos järjestämme uusien fanisivujen haun, tämä ilmoitetaan verkkosivustollamme, jossa selitämme kaikki vaaditut tiedot hakeaksesi virallisen fanisivun asemaa.

 

3.3 Sulake tarkastaa kaikki hakemuksen jättäneet sivustot kaikkien tässä asiakirjassa listattujen Fanisivustoja koskevien ehtojen ja vaatimusten täyttymisen varalta. Sulake pidättää oikeuden tehdä päätöksensä sivuston tyylin, nähdyn vaivan ja sisällön laadun perusteella.

 

3.4 Valitut Fanisivustot lisätään viralliseen Fanisivustoluetteloomme. Kaikki tällaiset sivustot vastaanottavat tulevia Habbo-projekteja koskevia ennakkokatsauksia ja päivityksiä. Näillä sivustoilla on myös oikeus käyttää Habbo-fanisivustologoa. Staffien kanssa neuvoteltuaan, Habbo voi aktiivisesti mainostaa virallisia fanisivutapahtumia jakamalla tietoa sosiaalisessamediassa, verkkosivustojen artikkeleissa ja julkaista huoneen Habbon huonevalikossa. Mainostuksen määrä riippuu tapahtuman tyypistä ja staffien on aina hyväksyttävä se etukäteen. Meillä on oikeus oman harkintamme mukaan poistaa Fanisivustoja virallisesta Fanisivustoluettelostamme. Yleisimmin poiston syy on Fanisivuston toimettomuus tai Habboon kohdistuvat roskaviestit.

 

3.5 Vain ne Fanisivustot, jotka ovat läpäisseet Virallinen Fanisivusto -hakemusprosessin ja jotka on rekisteröity Virallisiksi Fanisivustoiksi saavat luoda Habbo IP:n perustuvia, Fanisivustoon liittyviä mobiilisovelluksia, mutta niiden tulee olla ei-kaupallisia ja sisältää vain Fanisivuston uutissyötteitä sekä tietoa Habbon päivityksistä.

 

Osio 4 – Vastuuvapauslauseke

4.1 Habbo-IP:n yhteydessä tulee käyttää vastuuvapauslauseketta. Vaadittu vastuuvapauslauseke näytetään alla. Tämän vastuuvapauslausekkeen tulee näkyä Fanisivuston jokaisella sivulla.

”Sulake Oy tai sen yhteistyökumppanit eivät ole osa, kannata, rahoita tai nimenomaisesti hyväksy tätä [Fanisivustoa]. Tämä [Fanisivusto] saa käyttää Habbon tavaramerkkejä ja muuta immateriaaliomaisuutta Habbon Fanisivustokäytännön myöntämän luvan mukaisesti.”

 

4.2 Habbon logoja ja tavaramerkkejä (tässä asiakirjassa ”Merkit”) käytettäessä Fanisivuston yhteydessä, Merkkejä tulee käyttää tavalla, joka parantaa eikä vahingoita Merkkien mainetta. Merkkejä ei voi muunnella.

 

Osio 5 – Takuiden vastuuvapauslauseke

Alla juristiemme luomaa löpinää, jolla haluamme viestittää, ettei Habbo tarjoa takuuta millekään Habbo-IP:lle. HABBO NIMENOMAISESTI SANOUTUU IRTI KAIKISTA HABBO-IP:N LIITTYVISTÄ TAKUISTA, VAATIMUKSISTA JA VASTALAUSEISTA, OLIVATPA NE NIMEOMAISIA, OLETETTUJA TAI LAKISÄÄTEISIÄ, MUKAAN LUKIEN KAIKKI LAATUA, SUORITUSKYKYÄ, LOUKKAAMATTOMUUTTA, KAUPANKÄYNTIÄ TAI TIETTYYN TARKOITUKSEEN SOPIVUUTTA KOSKEVAT TAKUUT. MITÄÄN TAKUITA EI MYÖSKÄÄN KATSOTA LUODUIKSI MYYNNIN, TOIMINNAN TAI KAUPPATAPOJEN KAUTTA.

 

Osio 6 – Vastuun rajoitukset 

Lisää löpinää juristeiltamme: Habbo ei ole vastuussa Habbo-IP:n käytöstä johtuvista vahingoista. KÄYTTÄJÄ YMMÄRTÄÄ JA HYVÄKSYY, ETTÄ HABBO EI OLE MISSÄÄN TAPAUKSESSA, OLIPA KYSEESSÄ SOPIMUS, TAKUU, RIKKOMUS, TUOTEVASTUU TAI MUU VASTUU, VASTUUSSA MISTÄÄN SUORISTA, EPÄSUORISTA, SATUNNAISISTA, ERITYISISTÄ TAI SEURAUKSELLISISTA VAHINGOISTA, JOTKA JOHTUVAT FANITAITEEN TAI FANISIVUSTON LUOMISESTA, ESILLEPANOSTA TAI KÄYTÖSTÄ, TAI HABBO-IP:N KÄYTÖSTÄ, VAIKKA HABBOLLE OLISI ILMOITETTU SELLAISTEN VAHINKOJEN MAHDOLLISUUDESTA.

Hyväksyt, että Habbon mahdollisesti peruuttaessa tai lopettaessa lupasi Fanisivustojen luomiseen, et haasta Habboa oikeuteen minkään tämän peruutuksen tai lopetuksen aiheuttaman vahingon vuoksi, mukaan lukien suorat, epäsuorat, välilliset, satunnaiset tai erityiset vahingot, mukaan lukien, rajoituksetta, menetetyt voitot ja Fanisivustoon liittyvät kustannukset.

 

Osio 6 – Oikeuksien täytäntöönpano

Habbo valvoo Habbo-IP:n käyttöä huolellisesti. Habbo-IP:n luvaton käyttö johtaa Habbon pyyntöön lopettaa luvaton käyttö välittömästi. Mikäli luvatonta käyttöä ei lopeteta tai sitä jatketaan myöhempänä ajankohtana, Habbo voi ryhtyä oikeustoimiin. Emme missään nimessä haluaisi ryhtyä oikeustoimiin ketään vastaan, eivätkä käyttäjämmekään varmasti halua meidän tekevän niin. Tällaisessa tapauksessa käyttäjä on velvollinen maksamaan kaikki Habbon asianajaja- ja oikeudenkäyntikulut.

 

Osio 8 – Ei suhdetta Habboon 

OSALLISTUMINEN FANISIVUSTOJEN LUOMISEEN TAI VIRALLISEEN FANISIVUSTO-OHJELMAAN ON TÄYSIN VAPAAEHTOISTA. KÄYTTÄJÄ YMMÄRTÄÄ JA HYVÄKSYY, ETTEI SAA HABBOLTA MINKÄÄNLAISTA KORVAUSTA FANISIVUSTOSTA JOHTUEN. TÄMÄ KÄYTÄNTÖ EI LUO MINKÄÄNLAISTA URAKOITSIJA-, YHTEISTYÖ-, YHTEISYRITYS-, FRANCHISE-, TYÖLLISTÄMIS- TAI MUUTA VASTAAVAA SUHDETTA KÄYTTÄJÄN JA HABBON VÄLILLE. KÄYTTÄJÄ YMMÄRTÄÄ, ETTÄ VOI LOPETTAA FANISIVUSTONSA SISÄLLÖN PÄIVITTÄMISEN MINÄ AJANKOHTANA TAHANSA.

 

Osio 9 - Sekalaiset oikeudelliset kysymykset

Habbo pidättää kaikki oikeudet, joita ei tässä Käytännössä nimeomaan myönnetä. Habbo voi muuttaa tätä Käytäntöä minä ajankohtana tahansa julkaisemalla tarkistetun Käytännön yhdellä tai useammalla verkkosivustolla. Käyttäjän tulee olla tietoinen tällaisista muutoksista. Tämän Käytännön ehdot ovat Suomen lakien alaisia, ja kaikki tähän Käytäntöön liittyvät oikeudenkäynnit käydään Helsingissä sijaitsevassa tuomioistuimessa. Käyttäjä suostuu tällaiseen lainkäyttöön. Mikäli jonkin tämän Käytännön säännöksistä katsotaan olevan lainvastainen, mitätön tai muulla tavoin täytäntöönpanokelvoton, säännös erotetaan näistä käyttöehdoista eikä se vaikuta jäljellä olevien säännösten pätevyyteen tai täytäntöönpanokelpoisuusuuteen.

 

 

 

 

 

Lisäkysymyksiä? Lähetä pyyntö
Palvelun toteuttaa Zendesk